27.02.2011, 18:09
S uspokojením jsem dočetl povídku Isaaca Asimova “Já, Robot”. Víte, takovou tu o tom robotu, co získal vlastní sebeuvědomění a nakonec se stal samostatně myslící, hluboce cítící a svobodně jednající bytostí. Plnoplatným a plnoprávným členem společnosti ne strojů, ale lidí.
Zazvonil telefon.
Znělo to dobře. Pán mi nabídl docela zajímavou práci v oblasti, kterou dělám. Nějaký ten osobnostní rozvoj a sebevedení, jako je práce s dlouhodobým směřováním, s emocemi, kreativitou, trochu toho vedení ostatních, a vůbec takové ty věci, které lidem v dnešní přetechnizované době ani tak moc dobře nejdou.
Slovo dalo slovo. A pán, že by se rád se mnou ještě nejdříve seznámil.
Pochopitelně.
"Dobře, to je v pořádku. Kdy a kde se tedy sejdeme?"
"To není vůbec potřeba," povídá pán, "stačí, když mi pošlete své certifikáty."
A zavěsil.
Mám mu snad, kristova noho, posílat svůj výrobní certifikát? Nikdy! Já odmítám, já prostě odmítám, být jenom Certifikátem! To se snad raději nechám rozmontovat!
Zazvonil telefon.
Znělo to dobře. Pán mi nabídl docela zajímavou práci v oblasti, kterou dělám. Nějaký ten osobnostní rozvoj a sebevedení, jako je práce s dlouhodobým směřováním, s emocemi, kreativitou, trochu toho vedení ostatních, a vůbec takové ty věci, které lidem v dnešní přetechnizované době ani tak moc dobře nejdou.
Slovo dalo slovo. A pán, že by se rád se mnou ještě nejdříve seznámil.
Pochopitelně.
"Dobře, to je v pořádku. Kdy a kde se tedy sejdeme?"
"To není vůbec potřeba," povídá pán, "stačí, když mi pošlete své certifikáty."
A zavěsil.
Mám mu snad, kristova noho, posílat svůj výrobní certifikát? Nikdy! Já odmítám, já prostě odmítám, být jenom Certifikátem! To se snad raději nechám rozmontovat!